16 detsember 2015

Sünnipäevatort maasikate ja valge šokolaadiga



KOOSTISOSAD:
  • 2 pakki Hagar ristküliku-kujulist tordipõhja
  • 400g toorjuustu
  • natuke hapukoort
  • pool kg maasikaid
  • veidi suhkrut
  • 3 tuubi maitsestamata kohupiimakreemi
  • suur pakk vahukoort
  •  200g valget šokolaadi
  • piima 
Kõigepealt valmista tordi täidis. Selleks pane köögikombaini toatemperatuuril toorjuust, maitse järgi suhkrut ja maasikad. Lisa ka veidi hapukoort.
Laota kaks biskviitpõhja tordialusele üksteise kõrvale. Niisuta kiht piimaga.
Kata kiht täidisest poole kogusega. Lao peale järgmine kiht. Niisuta piimaga. Järgmine kiht täidist ja kõige viimane tordi kiht. Niisuta.
Nüüd valmista tordi kate. Selleks sulata vesivannil šokolaad, sega see kohupiimakreemiga ühtlaselt läbi. Lisa vahustatud vahukoor. Sega kõik omavahel läbi ja kata tort kattega. Tordil võiks lasta mõnda aega kapis seista - muutub mahlasemaks. Katte mõranemise pärast ei pea kartma - šokolaad hoiab selle ära. Kaunista meelepäraselt.
Minu tort oli tehtud mehele suureks sünnipäevaks ja oli kõige suurem tort, mille ma kunagi teinud olen.
Alustades mõtlesin küll biskviite ise küpsetada, aga läks nii kiireks, et tundus mõttekas poest osta. Siinkohal täpsustan, et valige kindlasti Eesti biskviitpõhi. See biskviit maitses sama hästi kui see, mille ise teeks, seega kui kiire, ajab asja väga hästi ära.  Tort ise maitses väga hästi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar