07 märts 2010

Vastlakuklid


Taigen:
5 dl leiget piima
50g pärmi
1 tl soola
200g sulatatud võid
2 muna
umbes 800g nisujahu
1 tl kardemoni
3 sl suhkurt

Täidis:
6 dl vahukoort
vanilje- ja tavalist suhkurt
soovi korral ka moosi

Lisa leigele piimale suhkruga vedeldatud pärm ja kuni pool jahust ( taigen peaks jääma hapukoore-taoline). Klopi segamini ja lase soojas kohas rätiku all seista kuni taigna pinnale tekivad väiksed mullikesed.
Sega taignale juurde sool, kardemon, jahtunud sulavõi, lahti klopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku kuni taigen kausi äärtest ja kätest lahti lööb ja vormi sellest pall. Pane taigen uuesti sooja kohta seisma.
Kui taigen on kerkinud, tee taignast peo sees kanamuna suurused pallikesed. Aseta pallikesed ahjuplaadile ja lase veel kerkida. Enne ahju minemist määri neid muna või piimaga.
Küpseta 200-225 kraadises ahjus 10-15 min.
Lõika jahtunud kuklitelt "müts" peast ära ja täida suhkrutega vahustatud vahukoore ( ja moosiga) ja aseta mütsike tagasi.
Kogusest saab umbes 30 kuklit.

2 kommentaari:

  1. No näed, jälle keegi, kes nami-nami hõrkude vastlakuklite retsepti on avastanud! :) Väga armsad näevad välja foto peal!

    VastaKustuta
  2. Minu suurimad vabandused, et viite siin postis ära unustasin. Hea, et su kommentaar meelde tuletas :) kohe saab asi fiksitud ;)

    VastaKustuta