22 märts 2010

Lasanje


1 karp lasanjeplaate
1 sibul
õli
500g hakkliha
4-5 küünt küüslauku
purustatud tomatid 700g
paar spl tomatipastat
2 dl loomalihapuljongit
sool
pipar
(kuivatatud) basiilik
50g võid
1 dl jahu
1l piima
300g riivjuustu
1tl soola
0.25tl valget pipart
0.5 tl muskaatpähklit

Hakklihakastme jaoks kuumuta pannil õlis tükeldatud sibul. Lisa hakkliha ja pruunista. Maitsesta soola, pipra ja basiilikuga. Lisa purustatud tomatid, purustatud küüslaugu küüned, tomatipasta ning puljong. Hauta 20 minutit.
Juustukastme valmistamiseks sulata poti põhjas või, lisa jahu ja pruunista veidi. Lisa aeglaselt ja korralikult segades piim, et tükke ei tekiks. Kuumuta segades kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, valge pipra ja muskaatpähkliga. Lisa pool riivjuustust ja tõsta pliidilt.
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Esimeseks kihiks pane natuke hakklihakastet. Kata kiht lasanjeplaatidega. Järgmiseks kihiksjuustu kaste. Siis plaadid. Jälle hakklihakaste jne kuni viimaseks kihiks jääb juustukaste. Kõige peale riputa ülejäänud riivjuust. Küpseta ahjus 40 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar