21 jaanuar 2010

Kaneelisaiad


Pärmitaigen:
25g presspärmi
2,5 dl käesooja piima.
0,5 tl soola
1 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 tl kardemoni
8 dl jahu
50g pehmet võid

Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku ka pehme või juurde. Jätka sõtkumist kuni taigen kausi ja käe küljest lahti tuleb. Pane kauss rätikuga sooja kohta seisma pooleks tunniks või kuni taigen on kahekordseks kerkinud.

Rulli taigen lahti. Kata taigen võiga - ära koonerda :D Puista peale suhkurt ja kaneeli. Rulli taigen kokku ja lõika rullist 3 cm paksused viilakad. Aseta need ahjuplaadile ja määri munaga.
küpseta ahjus 200 kraadi juures 10-15 minutit. Välja võttes määri pirukaid õrnalt võiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar