01 jaanuar 2010

Kringel vaniljekreemi, valge šokolaadi ja mandlilaastudega


Pärmitaigen:
25g presspärmi
2,5 dl käesooja piima.
0,5 tl soola
1 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 tl kardemoni
8 dl jahu
50g pehmet võid

Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku ka pehme või juurde. Jätka sõtkumist kuni taigen kausi ja käe küljest lahti tuleb. Pane kauss rätikuga sooja kohta seisma pooleks tunniks või kuni taigen on kahekordseks kerkinud.

Vaniljekreemiks kasutasin Ekströmsi vaniljekastme pulbrit. väga mugav ja hea asi.
Segasin kahest kotikesest (ühes karbis kaks kotikest) hea paksu kastme kokku ( ma arvan, et läks kuni pool liitrit piima)

Katsin kringli šokolaadi-või-piima glasuuriga - 100g sokolaadi, 1 spl võid, tilk piima. Sulatada šokolaad, piim ja või ühtlaseks. Peale puistasin mandlilaaste.

Pärmitaigen rullida jahusel pinnal laiali. Vahele määrisin õhukese kihi võid, mille peale määrisin siis vaniljekreemi laiali. Rullisin taigna kokku ja tõstsin küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ringikujuliselt. Tegin kääridega sälgud sisse ja sättisin korda mööda ühe tüki välja, teise sisse poole. Määrisin kringli piimaga kergelt üle ja 20-25 minutiks ahju. Välja võttes katsin kohe glasuuri ja mandlilaastudega ja jätsin kringli rätiku alla jahtuma. väga- väga hea kringel !

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar