22 detsember 2009

Ussitort



Rullbiskviit:
5 muna
5 spl jahu
5 sl suhkurt

Täidis:
200g kohupiimapastat
200 ml vahukoort
1 suur banaan
vanilje suhkurt
10g zelatiini
maitseks võib lisada mõnda mahla vms

vahusta munavalged tihedaks vahuks. teises kausis vahusta munakollased suhkruga ja lisa jahu. sega segu munavalgetega kokku. küpseta ahjuplaadil 200 kraadi juures 10-15 minutit. lase jahtuda ja eemalda plaadilt.
Täidise jaoks vahusta koor vaniljesuhkruga. lisa kohupiimapasta. maitsesta suhkru ja soovikorral mahlaga. lase zelatiinil leiges vees 10 min paisuda. kuumuta kuni zelatiin sulab - ära keeda. sega zelatiin ülejäänud massiga ja lase sel külmkapis natukene taheneda.
nüüd kata biskviit kohupiimaseguga. tõsta banaan ühte nurka ja keera biskviit selle ümber rullbiskviidiks. mähi rull fooliumisse. biskviit võiks enne söömist 2-3 tundi külmkapis olla.
suurema ussi puhul valmistada kaks kogust. saab ägedama tordi :)

kaunistamiseks :

400 ml vahukoort
2 sl suhkurt
4 tl vaniljesuhkurt
tükk martsipani
värvilist tuhksuhkurt
komme

rullbiskviit teha mitmeks paksuks viiluks ja laduda see lookleva reana kandikule. paar tükki jätta tühikute täiteks. vahustada vahukoor suhkrutega ja katta uss. martsipan segada värvilise tuhksuhkruga. mudida. lauale ja martsipani peale puistada natuke tuhksuhkurt. rullida martsipan õhukeseks. lõigata piklikud ribad ussi "triipudeks" kaunistada kommidega.

soovi korral võib ise tehtud rullbiskviidi asemel poe oma ka kasutada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar