24 jaanuar 2011

Imelihtsad krõbedad ahjukartulid


pisemaid kartuleid
soola
küüslaugupipart
õli

Kui kartuli koor väga paks ei ole, olen neid kartuleid koos koorega küpsetanud. Jäävad kuidagi eriti mõnusad nii. Samas saab ka kooritud kartulitest ilusti teha.
Pesen/koorin kartulid ja lõikan kartulid pikkupidi sektoriteks. Kuivatan käterätiga ära ja panen kaussi. Segan hulka natuke õli ja maitsestan küüslaugu pipra ja soolaga.
Alguses lasen kartulitel 175-200 kraadises ahjus pehmeks küpseda. Kui kartulid on peaaegu valmis, tõstan kraadi 225 peale (ja panen grill-reziimile), et kartulid pruuniks ja krõbedaks läheksid.
Olen ka kaalikaid-porgandeid smamoodi teinud. Kõrvale pakun enamasti liha ja küüslaugu-hapukoore kastet.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar