11 mai 2013

Pavlova


Minu suur lemmik!

KOOSTISOSAD:

Beseepõhi:
8 munavalget
0.5tl soola
400g suhkrut 
4tl maisitärklist
1tl vaniljeekstrakti või 1 vaniljekauna seemneid
2tl valget veiniäädikat

Täidis:
4dl (vahustamata kujul) vahukoort
400g kohupiimakreemi
1tl vaniljeekstrakti 
natuke suhkrut
umbes pool kg maasikaid

Valmistamine:
Kuumuta ahi 160-kraadini. Joonista küpsetuspaberile 28cm diameetrine ring. Klopi munavalged soolaga tugevaks vahuks. Lisa jupiti suhkur ja vahusta edasi kuni vaht on tugev ja läikiv. Nüüd puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vaniljeekstrakt. Sega tasakesti läbi.
Määri küpsetuspaber õliga kokku, et Pavlova sealt hiljem kätte saaks.Tõsta vaht joonistatud ringi peale - ääred peaksid jääma kõrgemad kui keskmine osa, sest täidis läheb hiljem sinna sisse. 
Tõsta kook ahjuplaadiga ahju ja alanda kuumust kohe 110 kraadi peale.  Küpseta ahjus 1.5 tundi. Pavlova peab väljast olema kuivanud ja küps. 
Kui Pavlova on valmis, keera ahjul tuli alt ära ja tee ahjuuks veidi paokile - lase pavloval ahjus jahtuda. Libista kook ettevaatlikult sobivale alusele. Meie kook jäigi ahjuplaadile, sest seda tuli terve ahjuplaadi täis ja nii suurt teist alust meil ei olnud. 

Täidise jaoks vahusta koor suhkruga ära ja lisa kohupiim ning vaniljeekstrakt ja sega veelgi. Kata Pavlova süvend kreemiga ja kaunista maasikatega. 

© NAMI-NAMI RETSEPTIKOGU


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar