24 mai 2013

Lihapallid


KOOSTISOSAD:
500g veisehakkliha
1 sibul
3-4 küüslauguküünt
peotäis musti oliive
1 paprika
3 toorest muna
3-4 spl toorjuustu ( mina kasutasin sinihallitusjuustu-maitselist seekord)
soola
pipart
võid lisada ka natuke toorest riivitud peeti.

Haki sibul ja paprika ja purusta küüslauk. Lisaks haki oliivid pisemaks. Sega need kõik suurde kaussi hakkliha juurde. Lisa toorjuust ja munad, ning maitseained. Sega ja sõtku taigen kätega hoolikalt läbi. Pane ahi sooja ( 180-200 kraadi). Tee massist ilusad pallid ja aseta need ritta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormile. Küpseta ahjus, kuni pallid muutuvad mõnusalt pruunikaks. Mina serveerisin neid aurutatud köögiviljade ja hapukoore kastmega.


1 kommentaar:

  1. aitäh oliivide idee eest, kasutan seda taigent järgmine kord kui šoti mune teen :)

    VastaKustuta