28 september 2011

Kapsapirukas


Pea iga kord vanaema juurde sattudes, pakub ka kohvi kõrvale just seda imelist pirukat. Üks kord sai lõpuks siis see retsept ka endale lunitud, sest tegu on tõesti ühe väga hea küpsetisega.

Taigen:
200g kodujuustu
200g võid
5dl nisujahu
0.5 tl soola

Kate:
1kg värsket kapsast
1dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
peotäis tilli
200g riivjuustu
4 muna
200g hapukoort

Põhja jaoks sega toasoe või, kodujuust, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks massiks. Pane külmkappi seisma.
Nüüd hauta hakitud kapsas veega potis üsna pehmeks. Maitsesta kapsas soola, suhkru ja hakitud tilliga, ning hauta veel.
Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Tõsta kapsas selle peale ja kõige peale riivi juust.
Klopi munad lahti ja lisa hapukoor. Vala ühtlaselt pirukale.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes pool tundi kuni pirukas on mõnusalt kuldne.



1 kommentaar:

  1. Kapsapirukas osutus tõesti väga maitsvaks. Retsepti järgi kõik klappis, ainult et kapsast 1,0 on palju, sest mul oli 800g ja sedagi jäi järgi. Järgmine kord panen 0,7.
    Parim õnnestunud soolane küpsetis mida olen teinud.

    VastaKustuta