03 veebruar 2011

Porgandikook


Taigen:
4dl suhkrut
4 muna
2dl õli
6dl riivitud porgandeid ( tihedalt kokku pressitud)
4dl jahu
2tl küpsetuspulbrit
2tl soodat
2tl kaneeli

Glasuur:
100g toasooja maitsestamata toorjuustu
60g sulatatud võid
2-3 dl tuhksuhkrut
2tl vanillisuhkrut

Kaunistuseks:
kookoshelbeid

Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja riivitud porgand. Sega jahu küpsetuspulbri, sooda ja kaneeliga. Lisa need ettevaatlikult taignasse. Laota tainas õlitatud 28cm diameetriga lahtikäivasse koogivormi. Küpseta 170 kraadi juures umbes 35-45 minutit. Katsu kas hambatikk jääb sisse torgates kuivaks, siis valmis. Lase koogil veidi jahtuda. Enne serveerimist sega kokku glasuuraineid ja määri see koogile. Kõige peale puista peale kookoshelbeid.
Retsept on veidi muudetud kujul pärit "Pere ja kodu" retseptilisast.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar