26 juuni 2009

Kiisuemme rabarberi-vanilje plaadikook


Plaadikoogipõhi:
150g Võid või margariini
7,5dl nisujahu
2,5dl suhkrut
3tl küpsetuspulbrit
3 muna
3-4dl hapukoort
2tl vanillisuhkrut

Täidis:
700g hakitud rabarberit
kaneeli
suhkur

Kate:
4 dl vahukoort
4 muna
1,5 dl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
2spl kartulitärklist

Alustuseks sega kokku taigen: sega munad, hapukoor ja vaniljesuhkur. Lisa omavahel segatud kuivained ja siis hakitud rasvaine. Sega hoolikalt ühtlaseks massiks. Kata suur ahjuplaat küpsetuspaberiga ja vala taigen plaadile nii et see kataks ühtlaselt terve plaadi, vajadusel aita lusikaga kaasa. Täidise tegemiseks puhasta ja tükelda rabarber kaussi, puista peale suhkrut ja kaneeli - jäta seisma mõneks ajaks. Kate - kartulitärklis lahusta külmas vahukoores, lisa munad, suhkur ja vanillisuhkur. Sega hoolega. Tõsta rabarberitükid sõellusikaga taignale, raputa peale veel kaneeli. Kõige lõpus kalla peale vahukoore-munasegu. Eelsoojenenud 175* ahjus küpseta u tund aega või kuni taigen enam hambatiku külge ei hakka.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar