02 jaanuar 2011

Meekook vol 2


Päris pikalt võtsin hoogu, et meekooki uuesti teha. Eelmine kord jäi meelde kui suur möll selle koogi tegemisega. Samas kook oli ka mega hea. Kindluse mõttes proovisin veidi teist retsepti. Kuigi suurt vahet ei olnud ja taigen oli kokkuvõttes üsna sarnane, olime seekord veidi targemad kihtide tegemise osas ja polnud nii hullu midagi. Tõsi, aega ja tegemist sellega on, aga uskuge -see kook on ka seda väärt ;)

Taigen:
200g suhkurt
2 spl mett
180g võid
3 muna
2tl soodat
430g jahu

Kihtide vaheline täidis:
1500g hapukoort
200g suhkurt

Sega hapukoor suhkruga ja pane külmkappi seisma. Sega seda aeg-ajalt. Sedasi seistes-segades muutub hapukoor paksemaks ja tihkemaks. Ma olen ikka päris mitu tundi sellel seista lasknud.
Vahusta munad kohevaks vahuks.
Aseta suhkur ja või potti ja kuumuta madalal kuumusel sulamiseni. Lisa mesi ja lase kogu segul veidike podiseda. Tõsta pott tulelt ja lisa koguaeg segades munavaht. Sega edasi ja lisa sujuvalt eelnevalt omavahel läbi segatud sooda ja jahu. Lase taignal vähemalt üks tund jahtuda.

Nüüd jaga taigen 5 portsuks. Iga pallike rulli umbes küpsetusplaadi suuruseks. Kõige parem on minu meelest seda kahe küpsetuspaberi vahel teha. Selleks pole isegi jahu vaja. Kuigi pealmisele poole võib veidike ikka panna- tuleb see paber sealt kergemini lahti.
Kõik kihid ära küpsetada ( 180 kraadises ahjus 7-8 minutit) Tumedamad plaadid on maitsvamad kui heledamad!
Lõika plaatidel ääred sirgeks ja määri kõikide kihtide vahele eelnevalt valmistatud hapukoore-suhkru segu. Viimase plaadi peale määri hapukoor ja sinna peale purusta äralõigatud osadest tehtud puru. Lase koogil üleöö külmkapis seista.
Võin öelda, et ei pea muretsema, et seda kooki liiga palju saab. Kõik süüakse nagunii liiga kiiresti ära.
Retsept on pärit siit.

1 kommentaar:

  1. Nii ilusad pruunid kihid! Meekoogi isu tuli peale nüüd :) .

    VastaKustuta