26 jaanuar 2011

Kapsarullid


1 kapsapea
500g hakkliha
2 kotti keedetud riisi
2 sibulat
4-5 küünt küüslauku
suur pakk tomatipastat
1 porru
3 porgandit
200g shampinjone
või
sool
pipar

Prae hakitud sibul võis kuldseks. Lisa hakkliha ja maitsesta soola-pipraga. Nüüd lisa viilutatud shampinjonid ja riivitud porgand ja purustatud küüslauk. Kõige viimasena lisa eelnevalt keedetud riis. Kui vaja, maitsesta veel soola-pipraga.
Kapsalehtede tervelt kätte saamiseks, keetsin tervet kapsapead veidi. Koorisin lehed maha ja paksemaid rootsu kohti tagusin veidi lihahaamriga.
Tõsta lehe keskele törts hakklihasegu, keera küljed keskele ja rulli kapsaleht kokku. Sellest segust sain umbes 10-12 kapsarulli.
Haki porru ja laota koos kapsarullidega ahjuvormi. Kalla üle soola-pipraga maitsestatud tomatipastaga.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures kuni kapsas on küps. Mul läks selleks umbes 45 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar