25 jaanuar 2011

Isetehtud müsli mee ja šokolaadiga


100g mett
50g võid
500g kaerahelbeid
2tl vaniljesuhkurt
2tl kaneeli
100g hakitud banaanilaaste
100g hakitud mandleid
100g rosinaid
150g piimašokolaadi

Sulata pliidil mesi ja või. Sega omavahel kokku kaerahelbed, kaneel, vaniljesuhkrut, banaanilaastud ja mandlid. Lisa mee-või segu ja sega kõik hoolega läbi. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja rösti kaerahelbe segu 170 kraadi juures 20-30 minutit kuni müslisegu on mõnusalt kuldpruun. Sega ka helbeid ahjus, et alumised ka küpseda saaks.
Sulata šokolaad vesivannil. Lisa ahjust tulnud müslisegule rosinad ja kõige lõpus sulašokolaad.
Lase jahtuda ja söö koos piimaga.
Retsept pärit siit.

1 kommentaar:

  1. Kas oled proovinud müslit teha kõvaks vahustatud munavalgega ? Selle koguse kohta läheb vaja 2 munavalget või asemel ning valmistada muus osas müsli samamoodi. Nii tuleb tükiline müsli. Super mõnus!

    VastaKustuta