04 jaanuar 2011

Hapukapsasupp


2kg hapukapsast
800g - 1kg (pekiga) sealiha
1-2dl odrakruupe
paar sibulat
paar porgandit
soola
suhkrut

Pane suure poti põhja sealiha. Sinna peale omakorda omavahel segatud hapukapsas, riivitud porgand ja hakitud sibul. Kõige peale külmas vees leotatud kruubid. Kalla peale nii palju vett, et kõik kaetud oleks.
Jäta see vaiksele tulele vähemalt 2h podisema. Ära vahepeal liiguta. Võta liha välja. Meie peres hakitakse liha supi sisse tagasi, aga olen ka nii teinud, et liha pole tagasi pannud ja olen lihaviilud leivale pannud ja sinepit ka juurde. Peale liha välja tõstmist, maitsesta soola ja suhkruga ja lase veel umbes 30 min haududa.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar