26 jaanuar 2011

Mustikakook jogurtiga


Põhi:
3 muna
225g jahu
225g suhkrut
2tl küpsetuspulbrit
2sl piima
200g võid
mustikaid
300g jogurtit

Kate:
3sl suhkrut
3sl jahu
25g võid
1tl kaneeli

Vahusta ühes kausis munad ja teises või suhkruga. Sega need kokku ja lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Kõige viimasena lisa piim. Küpseta taigent 180 kraadi juures 25 minutit ( võid katta fooliumiga, et vältida liigset pruunistumist ).
Samal ajal tee kate valmis ( haki koostisosad omavahel ühtlaseks puruks)
Võta kook ahjust ja kata jogurtiga. Järgmiseks kihiks pane mustikad ja kõige peale laota ühtlaselt puru. Küpseta 180 kraadi juures veel umbes 20 minutit. Katsu hambatikuga, kas see jääb kuivaks. Kui veel mitte, lase veidi veel küpseda.
Lase veidi jahtuda ja serveeri koos vaniljejäätisega.
Retsept on pärit siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar