28 jaanuar 2011

Caesari salat


Mugavdasin retsepti veidi ja lisasin ka kanaliha.

2 pead rooma lehtsalatit ( mina kasutasin olude sunnil jääsalatit )
Küüslaugukrutoonid:
1 ciabatta kukkel viilutatuna
2 küüslauguküünt
oliiviõli
Salatikaste:
1 munakollane ( või 2 sl majoneesi)
0.5tl Dijoni sinepit
1sl sidrunimahla
1 küüslaugu hakitud küüs
0.5tl Worcestershire kastet
2-3 anšoovise fileed ( ei erine väga vürtsikilust)
4-5 sl oliiviõli
soola
musta pipart
Lisaks:
Parmesani juustu

Pese ja rebi salatilehed tükkideks ja aseta kaussi.
Kastme jaoks haki anšoovisefileed ja küüslauk imepeeneks või purusta uhmris. Mina kasutasin uhmri abi. Lisa toores munakollane ( või majonees), Dijoni sinep, sidrunimahl ja Worchestershire kaste. Vispelda ühtlaseks ja lisa edasi vispeldades oliiviõli. Maitsesta soola ja pipraga.

Küüslaugukrutoonide tegemiseks viiluta ciabatta ja määri kegelt oliiviõliga. Puista peale peeneks hakitud küüslauguküüned ja pruunista ahjus kertgelt.

Kana valmistamiseks viiluta kanaliha laiemast osast kaheks õhukeseks viilakaks. Aseta liha poole liitri külma vee sisse, millesse on segatud 2sl soola. Võta välja ja kuivata. Maitsesta soola-pipraga. Prae õliga kuumaks aetud pannil mõlemalt poolt kergelt pruunikaks ja viiluta suupärasteks tükkideks.

Kalla tükeldatud salatilehtedele kaste. Lisa veidi riivitud parmesani ja sega läbi.
Aseta salati peale küüslaugukrutoonid, kanatükid ja viiluta veidi parmesani juustu ka peale.
Imehea salat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar