12 juuni 2010

šokolaadi-piparmündi kook


Taigen:
1.5 dl kakaopulbrit
2.5 dl suhkurt
5 dl jahu
2 tl soodat
näpuotsatäis soola
2.5 dl vett
2.5 dl jogurtimajoneesi
1 tl vaniljesuhkurt

Vahele:
150g After Eight või Fazer Mint šokolaadi.

Glasuuriks:
3sl kakopulbrit
1 dl suhkurt
0.5 dl piima
40g võid
1 tl vaniljesuhkurt

Koogi põhjadeks sega taigna materjalidest kokku kuivaineid ning lisa majonees ja vesi ja sega hästi läbi.
Jaga taigen kahte ossa ja küpseta kumbagi 175-kraadises ahjus 25 minutit.
Ise kasutasin 28 cm diameetriga lahtikäivat koogivormi selleks. Võta ahjul kuumus välja aga jäta uks kinni. Samal ajal lase veidi põjadel jahtuda ja aseta ühele peale piparmündi šokolaadi tükid. Pane põhi paariks minutiks ahju tagasi, et šokolaad saaks sulada. Tõsta nüüd peale ka teine kiht.
Glasuuri valmistamiseks sega kastrulis kakaopulber, suhkur, piim ja või. Lase see pidevalt segades keema ja keera kuumus väiksemaks. Kuumuta veel 3 minutit ja lase 3 minutit jahtuda ning sega hulka vaniljesuhkur.
Määri glasuur võimalikult kiiresti jahtunud koogile.
Kaunista kook. ( maasikad, šokolaadilaastud, piparmündi oks, kaneelikangid jne )
Minu üks lemmik-kookidest !
Retsept pärit toidutarest.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar