12 juuni 2010

Martsipani-kohupiima kringel


Taigen:
25g pärmi
1 spl suhkurt
1 tl soola
2.5 dl piima
8 dl jahu
50g võid
määrimiseks võid

"sulata" pärm suhkruga ja lisa leige piim ja sool. Lisa vaikselt jahu ja sõtku kuni taigen hakkab kausist lahti laskma. Lisa 50g pehmet võid ja sõtku taignast ilus läikiv pallike. Pane taigen sooja kohta umbes tunniks seisma - kuni taigen on kahekordistunud.

Täidis:
200g kohupiima
1 dl suhkurt
100g martsipani
1 apelsini riivitud koor
1 spl jahu
1 muna
50g võid

Sega muna kohupiimaga. Lisa suhkur, riivitud martsipan ( hoia eelnevalt sügavkülmas - on lihtsam riivida ), apelsini koor ja jahu.
Sega ühtlaseks.

Rulli taigen jahusel alusel ristküliku kujuliseks. Määri peale sulatatud või ja kata täidisega. Keera taigen rulli ja punu endale meeldivalt ( kas kahest ribast, kolmest ribast või lõika lihtsalt kääridega sälgud sisse ) . Enne ahju panemist määri kringel munaga või piimaga.

Küpseta 200 kraadi juures umbes 25 min. Ahjust välja võttes määri kringel võiga ja pane rätiku alla jahtuma.

1 kommentaar: