07 märts 2010

Vale Napoleoni kook


3 pakki heledaid eesti küpsiseid

Keedukreem:
750 ml piima
1.5 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
3/4 dl nisujahu
3 muna
1 spl võid

Keedukreemi jaoks kuumuta piim suhkrutega keemiseni. Jahuta. Hõõru jahu munadega korralikult läbi ning lisa see aeglaselt, samal ajal korralikult segades jahutatud piimale. Kuumuta kreemi madalal tulel kuni see pakseneb. Keeta ei tohi. Võta tulelt. Lisa või ja jahuta.

Laota koogipõhjaks 12 küpsist. Määri kihile 1/4 kreemist. Lao järgmine kiht, siis jälle kreem, jälle kiht, jälle kreem. kuni saad 4 küpsisekihti. Kata viimane kiht kreemiga ja purusta sinna peale järelejäänud küpsised. Lase koogil järgmise päevani jahedas seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar