07 märts 2010

Singi-juustu kringel


25g pärmi
1 spl suhkurt
1 tl soola
2.5 dl piima
8 dl jahu
50g võid
300g sinki
250-300g riivitud juustu
määrimiseks võid

"sulata" pärm suhkruga ja lisa leige piim ja sool. Lisa vaikselt jahu ja sõtku kuni taigen hakkab kausist lahti laskma. Lisa 50g pehmet võid ja sõtku taignast ilus läikiv pallike. Pane taigen sooja kohta umbes tunniks seisma - kuni taigen on kahekordistunud.
Rulli taigen jahusel pinnal laiali. Määri võiga ja puista peale singitükid ja riivitud juust. Rulli taigen pikaks toruks kokku. Lõika pikkupidi rull kolmeks ribaks ja punu palmikuks. Aseta kringel küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja lase natuke kerkida. Määri pealt piima või munaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-25 minutit. Ahjust võttes määri kringel kiirelt võiga üle - siis jääb hea pehme.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar