07 märts 2010

Kirsi-toorjuustu tort


Põhi:
1.5 pakki Selga šokolaadiküpsiseid
100g sulatatud võid

Täidis:
400g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkurt
1 tl vaniljesuhkurt
0.5 sidruni mahl
3 tl zelatiini + 6 tl vett
2 dl vahukoort

Kate:
1 purk kompottkirsse
5 dl kirsimahla ( kompoti vedelikku)
2 spl suhkurt
0.5 sidruni mahl
3 tl zelatiini + 6 tl vett

Jahvata küpsised puruks ja sega need sulatatud võiga. Vajuta saadud mass 28 diameetrise lahtikäiva koogivormi põhja ja pane see külmkappi seisma.
Mõlemad zelatiinikogused eraldi kaussidesse veega paisuma panna. Pane kirsid nõrguma ( vedelik jäta alles)
Pane toorjuust kaussi ja lisa sellele suhkrud ja sidrunimahl. Vahusta vahukoor.
Sulata vesivannil üks kogus zelatiini. Lase sellel natuke jahtuda ja lisa toorjuustu segule. Viimasena lisa vahukoor ja sega ettevaatlikult segamini.
Kalla saadud segu koogivormi ja aseta pooleks tunniks külma.
Seni sulatan teise zelatiinikoguse vesivannil ja lisan kompotivedelikule ( koos suhkru ja sidrunimahlaga). Võtan koogi külmkapist välja ja laon sellele kirsid. Kõige peale kallan lusika abil ettevaatlikult, et kirsid laiali ei läheks, kompotivedeliku.
Lasen koogil kapis üleöö seista.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar