16 detsember 2015

Sinepine küülikuhautis



Meie pere üks lemmikutest.
 
Koostisosad:
  • 1 küülik
  • soola
  • musta pipart
  • 75 g võid
  • 75 g (ehk 0,75 dl) valget veiniäädikat
  • 3 sl Dijoni sinepit
  • 5 dl kuuma kana- puljongit
  • 2 dl 35% rõõska koort
  • 1 sl kuivatatud punet
  • 1 tl suitsutatud paprikapulbrit
  • 1 tl hakitud värsket rosmariini
  • 5 küüslauguküünt
  • 2 loorberilehte
Valmistamine:
Kuumuta ahi 200 C.

Tükelda puhastatud küülik tükkideks. Esmalt lõika suure noaga koivad kere küljest lahti, siis esikäpad. RIbide juures on "õhukesed naharibad" - need lõika ka lahti. Siis lõika ribiosa lahti -seda hiljem ei söö, aga ribiosa võib hautisesse maitseks panna. Lõpuks lõika seljaosa ristipidi kaheks. Maitsesta lihatükid soola-pipraga.

Sulata suures paksupõhjalises ahjupotis või, pruunista lihatükid ümberringi. Tõsta pruunistatud lihatükid kõrvale.

Lisa potti veiniäädikas, kuumuta keemiseni ja redutseeri veidi (st keeda kaste veidi kokku). Siis lisa ülejäänud ained ja kuumuta keemiseni. Maitsesta leem soola-pipraga ja pane pruunistatud küülikutükid uuesti potti.

Kuumuta keemiseni, kata ahjupott kaanega ja tõsta eelkuumutatud ahju. Hauta umbes 1,5 tundi, kuni liha on täiesti pehme.

Serveeri.

PS Rooga võib teha ka tavalises haudepotis pliidi peal. Sel juhul hauta tasasel tulel, kuni liha on pehme.

Inspiratsioon: Anthony Demetres
Retsept pärit Nami-Nami retseptikogust.  

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar