16 detsember 2015

Klassikaline borš



See on vist supp, mis on meie menüüs pea iga nädal. Supi jaoks on küll päris palju vaja hakkida, aga see on seda väärt!
KOOSTISOSAD:
  • 4-5 peeti
  • 4-5porgandit
  • 3 sibulat
  • 1/4-1/2 kapsapead ( olenevalt suurusest)
  • umbes 6 kartulit
  • 500g sealiha
  • 1 loomaliha puljongikuubik 
  • vesi
  • sool
  • äädikas
  • õli praadimiseks 
Haki kõik koostisosad pisikesteks kuubikuteks. Pane hakitud peet puljongikuubiku ja veega keema. Vett lisa tunde järgi - kui paksu suppi sa tahad.
 Samal ajal prae pannil õlis sibula- ja porgandikuubikud kergelt läbi. Lisa keema läinud vette. Nüüd lisa pannile õli ja sealihakuubikud. Maitsesta soola-pipraga. Tõsta pann tulelt. Lisa supi sisse hakitud kapsas ja veidi aja pärast kartulikuubikud. Kui kõik köögiviljad on peaaegu valmis, lisa lihakuubikud. Lase veel veidi keeda. Maitsesta soola ja äädikaga ( ettevaatlikult, ära lisa liiga palju äädikat korraga) ja lase veidi kaane all maitsestuda.
Serveerimisel lisa hapukoort ja hakitud maitserohelist.
Retsept on pärit siit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar