16 detsember 2015

Osso Bucco



KOOSTISOSAD:
  • 1.5kg vasikakoote
  • 1 sibul
  • 1 porgand
  • paar vart sellerit
  • paar spl tomatipüreed
  • 1 tass valget kuiva veini
  • 3-4 tassi puljongit
  • natuke rosmariini ja tüümiani ( värske puudumisel kasutasin kuivatatud maitseaineid)
  • mõni loorberileht ja nelk
  • jahu
  • sool
  • pipar
  • õli
  • hakitud petersell
  • sidrunikoor 
Kuivata liha köögipaberiga. Raputa peale soola ja pipart, kasta jahust läbi kuid raputa liigne jahu maha. Kuumuta kastrulis oliiviõli ja prae lihalõike mõlemalt poolt umbes 6 minutit. Tõsta liha taldrikule.
 
Haki sibul, seller ja porgand ja pruunista samas kastrulis. Lisa soola ja pipart. Lisa tomatikaste, hauta korraks ja lisa vein. Lase veinil paar minutit podiseda kuni vedeliku kogus kahanema hakkab. Nüüd lisa puljong ja maitseaine. Aseta vedelikku ka lihatükid. Pane potile kaas peale ja küpseta ahjus 180-200 kraadi juures umbes 1.5 tundi. Vahepeal kasta liha leemega üle. 
 
Kui liha on valmis, puista peale hakitud peterselli ja riivi peale veidi sidrunikoort. 
 
Kõrvale soovitatakse serveerida kas risottot või riisi.
 
Retsept pärit siit. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar