Pärmitaigen:
25g presspärmi
2,5 dl käesooja piima.
0,5 tl soola
1 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 tl kardemoni
8 dl jahu
50g pehmet võid
Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku ka pehme või juurde. Jätka sõtkumist kuni taigen kausi ja käe küljest lahti tuleb. Pane kauss rätikuga sooja kohta seisma pooleks tunniks või kuni taigen on kahekordseks kerkinud.
Kohupiimakreem:
150 g võid
400 g kohupiimapastat
2 dl suhkrut
2 muna
1 karp Ekströms vaniljekastmepulbrit
2 spl vanillisuhkrut
1 spl tärklist
Või vahustada vaniljekastme pulbri ja suhkruga. Lisa munad, kohupiimapasta, vaniljesuhkur ja tärklis. Sega ühtlaseks massiks.
Rulli taigen lahti. Kata õhukese kihi kohupiima seguga. Rulli taigen toruks ja lõika sellest paari sentimeetrised viilud. Keera viilud pikali ja madalda keskmine osa tassi põhjaga. Kata saadud "auk" kohupiima seguga. Pintselda saiad munaga üle. Hoida ahjus 200 kraadi juures 20 minutit.
Retsept pärineb osaliselt siit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar