26 aprill 2009

Küpsisetort


3 pakki šokolaadi küpsiseid
3 pakki karamelli küpsiseid
500 g paksu hapukoort 
250g rosinatega kohupiima
1 purk magusat kondenspiima
300 g pähklitükkidega piimašokolaadi
6-8 supilusikatäit piima
immutamiseks kohvi
kaunistuseks natukene tumedat šokolaadi ja maasikaid.

Segada kaussi kokku hapukoor, kohupiim ja kondenspiim.
teha hea kange kohv ja kallata see supitaldrikusse. küpsised kasta kiirelt mõlema poolega sinna sisse ja laduda 4 x 6 ritta. esimese kihina panin šokolaadi küpsiseid.
selle peale siis valmis segatud möks. järgmise kihina karamellküpsised ( kasta ka kohvi sisse) siis möks, siis tumedate küpsiste kiht ( ka kohvi sisse ) ja viimaseks karamellküpsiste kiht ( ka loomulikult kohvi sisse, et hea mahlane jääks :D )
lasta tal seista mõned tunnid. eriti hea oleks kui saaks üle öö seista.
mõni aeg enne külaliste tulekut katta see kõik sulatatud šokolaadiga.
selleks pane 300 g pähklitega šokolaadi mikrolaineahju ( nõrga kuumuse peale ) või veevanni sulama. piim ka hulka. sega ühtlaseks ja kata tort.
kaunistada võib oma maitse järgi. 
mina panin maasikaid ja sulatasin tumedat šokolaadi, mille siis niristasin veel omakorda kõige otsa.
Kook tuleb mahlane ja hea. head isu !  

2 kommentaari:

  1. Paistab, et lisaks mahlakusele ja headusele näeb kook suurepärane välja ka :)!

    VastaKustuta
  2. järgi proovitud, ütleks, et 300g šokolaadist küll ei piisa tordi katmiseks, vähemalt mitte nii nagu pildil.

    VastaKustuta