28 juuni 2009

Kalatort

6 viilu rukkipala leiba
500 ml sooja vett
1 kalapuljongikuubik
240g külmsuitsulõhet või mõnda muud kala ( ise kasutasin skumbriat seekord)
peotäis hakitud värsket tilli
200 ml keefiri
200g väherasvast pakikohupiima
200g Philadelphia toorjuustu
1 tl sidrunipipart
1 tl jahvatatud musta pipart
1 sl želatiini
2 sl sidrunimahla
kaunistustuseks ühtteist

Pane lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber. Lao leivaviilud vormi põhja ja niisuta neid sooja veega milles on puljongikuubik lahustatud.
Haki till ja kala hästi peeneks. Pane želatiin sidrunimahlaga likku. Sega keefir, kohupiim ja toorjuust. Lisa till, pipar ja kala. Kuumuta sidrunimahl ja želatiin, aga ära keema lase. Kalla see tordi täidisele. Kalla täidis vormi ja aseta see 4-5 tunniks külmkappi tarduma. Kaunistada maitse järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar