26 juuni 2009

Šokolaadipõhjaga kohupiimapirukas


Põhi:
1 dl fariinsuhkurt
1 tk muna
2.5 dl jahu
2 sl kakaopulbrit
100g võid

Täidis:
1 väike purk (425g ) pirnikompotti
3 tk muna
4 sl sidrunimahla
2 dl tuhksuhkurt
1.5 sl kartulijahu
250g kohupiima
2 dl hapukoort

Vahusta toasoe või fariinsuhkruga. Lisa muna ja omavahel segatud kuivained ning sega tainaks. Vajuta 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Toesta servad mitmekordsest fooliumist volditud ribaga ja eelküpseta koogipõhja ahjus 200°C juures 10 minutit. Lõika kompotipirnid pisikesteks tükkideks. Vahusta omavahel kõik katteained ja kalla eelküpsetatud põhjale. Küpseta ahjus 175°C juures 50 minutit või kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar