26 juuni 2009

Šokolaadi-tšillikook


200g suhkurt
60 ml apelsinimahla
1 tšillikaun
350g tumedat šokolaadi
225g võid
5 muna
45g maisitärklist

Aseta apelsinimahl ja pool suhkrukogusest potti ja lase kuumeneda, kuni suhkur on sulanud.
2. Sulata eraldi potis või.
3. Tükelda šokolaad ja lisa tükid apelsinisiirupisse. Samal ajal lisa ka sulatatud või. Sega, kuni šokolaad on sulanud.
4. Haki tšilli peeneks ja lisa sulanud šokolaadi hulka.
5. Vahusta munad ülejäänud suhkruga tihedaks vahuks ja sega ettevaatlikult šokolaadimassi hulka.
6. Lõpetuseks lisa taina hulka maisitärklis ja pane kook ahju küpsema. Küpseta 20 minutit 180 kraadi juures.
7. Lase koogil seista ja paku seda alles järgmisel päeval.

Mina lisasin kaunistuseks peale kakaopulbrit, mis tegi muidugi maitse mõrudamaks. Väga-väga šokolaadine kook ja täiesti ilma jahuta :D
Retsept pärit toidutarest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar