26 juuni 2009

Pähklipirukas


Põhi:
3dl nisujahu
sool
120g võid
1.5 sl sidrunimahla
2 sl vett

Täidis:
3 tk muna
1 dl fariinsuhkurt
1 tl vanillisuhkurt
4sl sulatatud võid
1 tl sidrunimahla
soola
2.5 dl siirupit

Kaunistamiseks:
150g tumedat šokolaadi

Sega jahu, või ja sidrunimahla-veesegu. Kata 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ning ääred tainaga ja küpseta ahjus 225°C juures 15 minutit. Täidise jaoks vahusta munad. Lisa munavahule kõik täidise ained peale pähklite, need pane juurde kõige lõpuks. Küpseta kooki ahjus 30 minutit ja lase jahtuda. Kaunistamiseks sulata tume šokolaad ning nirista pirukale. Serveeri vaniljejäätisega.

Iseenesest oli kook üsna hea, aga mina seda teist korda ei teeks - natukene liiga pude ja kuiv minu jaoks. Aga teised kiitsid, niiet...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar