Suvel jäi mul leiva tegemine pooleli. Enamus aja tahtsime veeta ju õues päikese käes ja süüa tahtsime jäätist ja muud värsket ja nii ta läks. Nüüd võtsin asja uuesti käsile.
Kuna eelmisel korral kuivas viimane ja kolmas leib tihtipeale ära, enne kui ta lõpuni süüa jõudsime, teen seekord väiksemate kogustega korraga.
Kokkuvõtvalt :
1.päev:
juuretis
juuretis
150g rukkijahu
750ml vett
15-16h seisab
2.päev:
350g rukkijahu
väike peotäis nisujahu
1tl uhmerdatud koriandrit
2tl soola
75g fariinsuhkrut
peotäis linaseemneid
peotäis päevalilleseemneid
peotäis hakitud mandleid
peotäis kõrvitsaseemneid
natuke seesamiseemneid nii taigna sisse kui kerkima pannes leiva peale.
soovi korral ka natuke maltoosat, pole ise veel ostnud kuna testisin, kas ikka jään leiba tegema.
Kerkib soojas kohas 3-4h
Ja muidugi, ärge unustage juuretist võtta !
Ahjus 250kraadi 25min
200g 35-45 min
Pikemalt on leivateost mu vanemates leivaretseptides räägitud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar