12 veebruar 2011

Kohupiima-vanilje-kirsikook


Põhi:
4dl jahu
näpuotsatäis soola
2sl fariinsuhkrut
150g külma võid
2-3sl vett

Täidis:
400g vaniljemaitselist kohupiimapastat
250g hapukoort
50g suhkrut
50g kookoshelbeid
50g Ekströms vaniljekastmepulbrit

Kaunistuseks kivideta kompott-kirsse ( ja pärlsuhkrut )

Leidsin JÄLLE Ragne blogist ühe imelihtsa kiire ja väga hea koogi retsepti.
Sega põhja jaoks kuivained omavahel ja mudi külma võiga ühtlaseks massiks. Lisa lõpus vesi ja mulju veel. Vooderda lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga ( mina kasutasin 20cm diameetriga vormi, aga 24 oleks ka hea ) ja vajuta taigen põhjale ja külgedele. Küpseta ahjus kuni põhi kergelt pruunistub.
Samal ajal segasin kokku kohupiima,hapukoore, suhkru ja kookoshelbed. Kõige viimasena lisasin vaniljekastmepulbri.
Lase põhjal veidi peale ahjust tulemist jahtuda ja tõsta see vormist välja põhjas oleva paberi abil.
Tõsta täidis põhja sisse. Kõige peale puista nõretatud kirsid ja suhkur.
Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar