26 september 2009

Õunakringel


Pärmitaigen:
25g presspärmi
2,5 dl käesooja piima.
0,5 tl soola
1 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 tl kardemoni
8 dl jahu
50g pehmet võid

Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku ka pehme või juurde. Jätka sõtkumist kuni taigen kausi ja käe küljest lahti tuleb. Pane kauss rätikuga sooja kohta seisma pooleks tunniks või kuni taigen on kahekordseks kerkinud.

Õunatäidis:
5 suuremat hapukamat õuna
50g võid
1.5 dl fariinsuhkurt
1 tl kaneeli

Koori, puhasta ja tükelda õunad. Sulata potis või, lisa suhkur ja kaneel ja hauta õunatükke 5 minutit võis. Tõsta tulelt ja jahuta

Puru:
2.5 dl jahu
1dl fariinsuhkurt
1 tl kaneeli
0.5 tl soola
100g hakitud pähkelid
100g võid

Sega omavahel jahu, fariinsuhkur, kaneel, sool ja pähklid. Lisa külm või ja näpi kiirelt purutaoliseks massiks.

Rulli taigen laiali ja kata õunasegu ja 2/3 puruga. Keera rulli ja lõika pikisuunas pooleks. Keera kaks pikka riba omavahel põimikuks ja aseta küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile. Pintselda pealt muna või piimaga ja raputa peale ülejäänud puru.
Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar