26 september 2009

Moonikringel keedukreemiga


Pärmitaigen:
25g presspärmi
2,5 dl käesooja piima.
0,5 tl soola
1 dl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt
1 tl kardemoni
8 dl jahu
50g pehmet võid

Sega pärm käesooja piimaga. Lisa sool, suhkur, vanillisuhkur ja kardemon. Sega vähehaaval juurde jahu. Lõpuks sõtku ka pehme või juurde. Jätka sõtkumist kuni taigen kausi ja käe küljest lahti tuleb. Pane kauss rätikuga sooja kohta seisma pooleks tunniks või kuni taigen on kahekordseks kerkinud.

Keedukreem
400g piima 2 sl suhkurt 2-3 sl jahu 2 muna vanillisuhkurt 1 sl võid
lisaks segada moonismeemneid

Lase suhkruga segatud piim keema. Hõõru jahu munadega hoolikalt segi ja lisa pidevalt segades jahutatud piimale, et ei tekiks klimpe. Kuumuta segu madalal kuumusel kuni mullid pinnale tekivad. Lisa või ja ja mooniseemned ja jahuta.


Rulli taigen laiali ja kata keedukreemiga. Keera taigen rulli ja aseta ringikujuliselt vooderdatud ahjuplaadile. Lõika ristipidi sälgud sisse ja lükka tekkinud ribad kordamööda ringi sisse ja välja poole.. Pintselda pealt muna või piimaga ja raputa peale veel mooniseemneid.
Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit.

3 kommentaari:

  1. Moonid ja keedukreem koos - minu lemmikud:)Ma olen kindel, et see võis maitsev olla.

    VastaKustuta
  2. Autor on selle kommentaari eemaldanud.

    VastaKustuta
  3. Oeh, milline vaade ahju avaneb :P

    VastaKustuta