27 september 2011

Tomati-sibulasupp


Supp on pärit nami-namist. Ideaalne rõskete sügisilmadega kui nohu kipub kallale. Vürtsikas supp turgutab olemist tunduvalt.

1sl võid
400g punast sibulat
2-3 kartulit ( 300g )
1l köögiviljapuljongit
400g purustatud tomateid
5-6 päikesekuivatatud tomatit õlis ( ära kurna )
soola
pipart
peotäis värsket basiilikut/ paar tl basiilikupestot
100g maitsestamata toorjuustu

Koori ja haki sibulad ja kartulid,
Sulata potis või ja lisa paar tl päikesekuivatatud tomatite õli. Lisa hakitud sibul ja kuumuta kuni see pehmeneb. Lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud kartulid. Lisa hakitud päikesekuivatatud tomatid, purustatud tomatid ja köögiviljapuljong. Maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ja hauta peale seda vaiksel tulel umbes kümme minutit.
Lisa hakitud basiilik või pesto ja toorjuust. Püreesta supp phtlaseks ja kuumuta uuesti läbi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar