28 september 2011

Hapukoorekattega rabarberikook


Meie pere lemmik, kõige mahlasem rabarberikook. Retsept võetud toidutarest.

Põhi:
200g võid
3dl jahu
1 muna
1dl suhkrut
1tl küpsetuspulbrit

Vahele:
400g hakitud rabarberit
2tl kaneeli
1sl suhkrut

Kate:
3dl hapukoort
2 muna
1dl suhkrut
1tl vaniljesuhkrut

Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna. Peale seda küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega ühtlaseks massiks. Suru taigen küpsetuspaberiga vooderdatud 28cm diameetriga koogivormi põhja ja äärtele.
Sega raberber suhkru ja kaneeliga ja kalla põhja peale.
Katte jaoks vahusta munad suhkruga ja vaniljesuhkruga. Lisa hapukoor.
Kalla segu ühtlaselt koogile.
Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar