25 aprill 2010

Ahjuliha pruunistatud sibulaga


1 kg sealiha
6-8 sibulat
5 küüslaugu küünt
soola
musta pipart
1l vett
mõned porgandid.
paar loorberilehte
6 tera pipart
praadimiseks õli

Lõika liha 1-2 cm viiludeks. Aja pann õliga kuumaks ja küpseta lihatükke mõlemalt poolt kergelt.
Tõsta lihatükid ahjuvormi põhja, maitsesta need mõlemalt poolt soola ja pipraga. Nüüd prae pannil lihaleemes viilutatud sibulad ja neljaks lõigatud küüslauguküüned. Kui vaja, lisa natuke õli juurde.
Kalla sibulatele peale 1l kuuma vett ja sega natuke. Maitsesta "kaste" soola ja pipraga. Kalla see kõik ahjuvormi lihale peale ja lisa loorberileht ja pipraterad.
Nüüd pane liha 175 kraadisesse ahju päris pikaks ajaks. Mida pikemalt ahjus hoiad, seda parem. Kui liha hakkab mõnusaks pehmeks minema, lisa vedeliku sisse mõned tükeldatud porgandid. Võta toit ahjust välja kui porgandid on valmis ja liha suus-sulav. Serveeri keedetud kartulitega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar